• Olej z kiełków pszenicy zimnotłoczony nieoczyszczony 250ml - Olvita

Symbol: 509
48.89
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.5
Orlen Paczka 9.5
Paczkomaty InPost 11.99
Kurier Inpost 13.8
Odbiór w Punkcie - Poczta Polska 13.8
Paczkomaty InPost pobranie 17.99
Kurier Fedex 19
Kurier Pocztex 20
Kurier Inpost pobranie 21
Kurier Fedex pobranie 23
Kurier DHL 23
Kurier DPD 23
Kurier Pocztex pobranie 24
Kurier DPD pobranie 28
Kurier DHL pobranie 30
Dostępność Mało
Waga 0.25 kg

Zamówienie telefoniczne: 502577153

Zostaw telefon

image

Olej z kiełków pszenicy pozyskujemy w wyniku tłoczenia na zimno zarodków pszennych polskiego pochodzenia. Niska zawartość tłuszczu w zarodku pszennym przekłada się na niską wydajność sięgającą zaledwie 2 %. Oznacza to, że aby pozyskać 20 kg oleju należy przetłoczyć 1 tonę zarodków pszennych (!). Zarodek pszenny dla ziarna pszenicy jest magazynem najcenniejszych składników wymaganych podczas kiełkowania nasionka. Siła i naturalna moc zamknięta w zarodku pszennym stała się naszą inspiracją do poszukiwań technologii, która pozwoliła na pozyskanie oleju bez uszczerbku na wartościach bezcennych substancji aktywnych. Nasza wiedza, doświadczenie i nowoczesne rozwiązania technologiczne sprawiły, że dziś możemy szczycić się produkcją tego oleju jako jedna z pierwszych firm w Polsce.
Produkt nagradzany:
* I miejsce za Najlepszy Produkt Żywnościowy, Targi Zdrowie ma Smak 2015 r.
* Złoty Medal w kategorii Polski Produkt Naturalny , Natura Food Łódź 2016 r.
* TOP PRODUKT „Doceń polskie” 2018 r.
Olej z kiełków pszenicy jest wyjątkowym produktem i zasługuje na szczególną uwagę. Charakteryzuje go:
– wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (83 g/100 g oleju)
– wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega – 3 (6 g/100 g oleju)
– naturalnie występująca w oleju witamina E (260-310 mg/100 g oleju)
– obecność naturalnie występujących w oleju steroli roślinnych (4395 mg/100 g)
– obecność naturalnie występującego w oleju oktakozanolu (234 mg/100 g).
Kwas linolowy (LA) i alfa – linolenowy (ALA) oraz sterole roślinne/stanole roślinne pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożycia:
* 10 g LA dziennie;
* 2 g ALA dziennie;
* co najmniej 0,8 g steroli roślinnych/stanoli roślinnych dziennie.
Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Kwas oleinowy jest tłuszczem nienasyconym.
Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Składniki: Olej z zarodków pszenicy zimno tłoczony, nieoczyszczony, nierafinowany
Zastosowanie i zalecane spożycie:
Do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do surówek, sałatek, zup, sosów, kasz, ziemniaków lub innych potraw.
Olej z kiełków pszenicy posiada charakterystyczny intensywny zapach pszenny i żółty kolor. Można go śmiało rozcieńczać z innym, delikatniejszym w smaku olejem. Z uwagi na fakt, iż jest produktem 100 % naturalnym intensywność smaku, koloru i zapachu oleju może mieć zmienne nasilenie w poszczególnych partiach produktu.
Nie zaleca się podgrzewania oleju.
Sugerowana porcja to 1 łyżeczka/ dzień.

Pojemność: 250 ml

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie