• Naturalny Chrzan tarty z żurawiną 210 g - Ogródek Dziadunia

Symbol: 250
9.99
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.5
Orlen Paczka 9.5
Paczkomaty InPost 11.99
Kurier Inpost 13.8
Odbiór w Punkcie - Poczta Polska 13.8
Paczkomaty InPost pobranie 17.99
Kurier Fedex 19
Kurier Pocztex 20
Kurier Inpost pobranie 21
Kurier Fedex pobranie 23
Kurier DHL 23
Kurier DPD 23
Kurier Pocztex pobranie 24
Kurier DPD pobranie 28
Kurier DHL pobranie 30
Dostępność Mało
Waga 0.21 kg

Zamówienie telefoniczne: 502577153

Zostaw telefon

Wyrazista ostrość tartego chrzanu, przełamana słodko-kwaśną żurawiną. Tradycyjna, domowa receptura oparta tylko na naturalnych składnikach - bez pirosiarczanu sodu, substancji zagęszczających i konserwujących.

Znakomicie podkreśla smak wędlin, mięs, sałatek, sosów i potraw z grilla. Nieco łagodniejsza wersja naturalnej ostrości chrzanu.

Składniki: korzeń chrzanu (48%), żurawina (20%), woda, olej rzepakowy, cukier, ocet jabłkowy, sok z cytryny, sól.

Znany w Europie już w średniowieczu chrzan, polecała św. Hildegarda z Bingen, wielka propagatorka zdrowego odżywiania. Ceniony jest w zielarstwie ze względu na właściwości oraz zawartość wielu witamin, soli mineralnych i olejków eterycznych.

W kuchni polskiej króluje jako wyrazisty, ostry dodatek, podkreślający smak potraw głównie wędlin i mięs. Tarty chrzan to absolutnie niezbędny składnik wielkanocnego stołu, a nawet koszyczka ze święconką. Świetnie komponuje się z jajkiem, żurkiem czy białą kiełbasą.

W połączeniu z żurawiną, tworzy znakomitą kompozycję smakową, którą polubią koneserzy łagodniejszych smaków, a także dzieci.

Masa netto: 210g

Wartość odżywcza produktu: W 100 g: Energia: 554 kJ/ 132 kcal Tłuszcz: 4,1 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g Węglowodany: 21,5 g; w tym cukry: 17,6 g Białko: 2,2 g Sól: 0,3 g

  • Pyszny. Polecam
    Bożena (2022-04-04)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie