-
KIEŁKOWNICA MISECZKOWA Z SITKIEM SEMINI + GRATIS






Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 9.5 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Waga | 0.5 kg |
Kod kreskowy | 5907534793314 |
EAN | 5907534793314 |
Zamówienie telefoniczne: 502577153
Zostaw telefon |
Kiełkownica Miseczkowa, + GRATIS NASIONA NA KIEŁKI RZEŻUCHA
Zależy Ci na zdrowej i smacznej diecie, kiedy brakuje sezonowych warzyw? kiełkownica miseczkowa tak działa, że już po 5 dniach możesz zajadać pierwszą porcję rzodkiewki, lucerny, brokuła i innych warzyw. Kiełki to ich najbardziej skoncentrowana i najzdrowsza postać.
Kiełkownica szklana w postaci miseczki z metalowym sitkiem (stal nierdzewna) to świetna alternatywa talerza z watą lub innych, niewygodnych sposobów hodowli. Jest to odpowiedź na problemy z kiełkowaniem w zamkniętych kiełkownicach (zarówno trzypiętrowych plastikowych jak i słoikowych) niektórych rodzajów nasion. Zwłaszcza tych, które wydzielają podczas procesu kiełkowania charakterystyczną kleistą substancję. Mowa tu o popularnej w Polsce rzeżusze, rukoli oraz gorczycy. Te ziarna należy kiełkować ze swobodnym dostępem do powietrza, i to umożliwia nasza kiełkownica szklana.
Główną przewagą tej kiełkownicy ponad uprawą na wacie/ligninie/bibule jest to, że nie tracimy korzeni, które też mają w sobie substancje odżywcze.
Korzenie rzeżuchy są jadalne!
Korzenie rzeżuchy są jadalne! Usuwając je wraz z watą, tracimy bardzo dużo zdrowego jedzenia. A z sitka wyciągamy je w całości.
Podstawowe cechy:
- zapewnia swobodny dostęp powietrza kiełkującym nasionom
- nadaje się do nasion, które wydzielają klej podczas kiełkowania: rzeżucha, rukola, gorczyca i inne
- nadaje się do mycia w zmywarce
- jest kompaktowa, nie zajmuje dużo miejsca
- umożliwia korzystanie z całych kiełków, z korzeniem włącznie, nic się nie marnuje, nic nie trzeba odcinać.
- nie marnujesz waty lub innej celulozy - pomyśl o środowisku
Jeśli kiełkujesz rzeżuchę, rukolę, bazylię lub gorczycę, nie ma lepszego rozwiązania niż kiełkownica szklana. Spróbuj też kiełków sojowych, są pyszne!
Gotowe kiełki najlepiej przechowywać w temperaturze pokojowej, w tych samych warunkach świetlnych, i nadal przepłukiwać. Kiełki są gotowe, ale zużyte tylko w połowie? Druga połowa może nadal być hodowana w ten sam sposób, po prostu kiełki nadal będą rosły. Odcinając je od powietrza i światła (czyli w lodówce) narażamy je na gnicie. Ponadto zwróć uwagę, że po kolejnych 2 czy 3 dniach po prostu kiełków będzie więcej, będą większe.
Jest to niezwykły, bardzo mądry produkt dla zdrowia - oto sprytny sposób wyhodujemy zdrowe i smaczne kiełki. O ich pozytywnych właściwościach można pisać całe tomy.